Zimska služba

U zimskom periodu ova služba obavlja poslove Zimske Službe što podrazumjeva uklanjanje snijega s kolovoza, čišćenja trotoara i pješačkih staza, mostova i stepeništa u gradu a prema ugovoru i Programu održavanja saobraćajnica u zimskom periodu.

Zimska služba obavlja se prema Programu za zimsko održavanje ulica i saobraćajnica u kome su navedeni prioriteti i u kojim ulicama i na koji način treba intervenisati a sve u skladu sa Pravilnikom o održavanju cesta JP Direkcije cesta F BiH.

Zimsko održavanje ulica i saobraćajnica obuhvata radove na čišćenju ulica i saobraćajnica od sniježnih padavina i sprečavanju stvaranja poledice na istim. Programom se predviđa održavanje kamionom sa nožem i solarom, traktorom sa razgrtačem i solarom kao i ručno uklanjanje snijega i posipanje soli na trotoare, stepeništa, staze, mostova i sl. Na kvalitet posla do sada nije bilo značajnijih primjedbi jer se na vrijeme intervenisalo, ispoštovani su svi prioriteti, nije bilo zastoja u saobraćaju niti nezgoda izazvanih neblagovremenim djelovanjem.