Potpisan Ugovor o finansiranju projekta “Sanacija i uklanjanje divljih deponija”

Jučer je u Tuzli u prostorjama Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice potipsan Ugovor o finansiranju projekta „Sanacija i  uklanjanje  divljih deponija  na području općine Gračanica“ u iznosu od 15.784,00 KM, dok će J.P. Komus d.o.o. Gračanica sufinansirati projekat u iznosu od 20 %. Ceremoniji potpisivanja Ugovora prisustvovali su ministar prostornog uređenja i zaštite okolice dr.sc. Zvjezdan Karadžin i direktor J.P. Komus d.o.o. Gračanica mr.sc. Senad Memić.

J.P. Komus d.o.o. Gračanica je na osnovu javnog konkursa za dodjelu sredstava javnim preuzećima za projekte iz oblasti zaštite okoliša, raspisanog od strane Ministarastva prostornog uređenja i zaštite oklice  TK-a, kandidovao projekat „Sanacija i uklanjanje divljih deponija na području općine Gračanica“. Osnovni cilj ovoga projekta je doprinijeti poboljšanju životne sredine na području općine Gračanica kroz uklanjanje ilegalnih deponija otpada, čišćenju šumskih površina i drugih prirodnih vrijednosti, što će doprinijeti smanjenju zagađenja i povećanju svijesti građana o zaštiti okoliša.
Kroz realizaciju projekta formiraće se i registar divljih deponija sa podacima o broju, specifičnostima i lokacijama „divljih“ deponija otpada te ukloniti najmanje 1000 m³ otpada.
Sanacija divljih deponija će se realizovati u mjesnim zajednicama: Gornja Lohinja, Donja Lohinja, Vranovići, Gračanica, Stjepan polje, Babići i Malešići.

Podijeli na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on email

Najnovije novosti:

Bajramska čestitka

U povodu nastupajućeg Ramazanskog Bajrama, svim muslimanima u Gradu Gračanici, Bosni i Hercegovini i našoj dijaspori  upućujemo najiskrenije čestitke. Želimo da nastupajuće mubarek dane Bajrama

Pročitaj više »

Najnoviji projekti: