Završen projekat “Integralno upravljanje otpadom na području općine Gračanica”

Ovih dana J.P. Komus d.o.o. Gračanica, privodi kraju aktivnosti na završetku projekta “Integralno upravljanje otpadom na području općine Gračanica”, kojim je predviđeno da svako domaćinstvo, nakon potpisivanja Ugovora o selektivnom odvajanju otpada, besplatno dobije kantu 120 litara za odlaganje komunalnog otpada, te žute i plave vreće za selektivno odlaganje otpada.
Nabavkom zadnjih 2430 kanti, čija isporuka je izvršena u novembru, ispunjen je cilj projekta, te svako domaćinstvo, pod uslovom da nema dug veći od 24,00 KM, može dobiti kantu.
Do 31.12. ove godine, organizovat ćemo podjelu kanti u preostalim mjesnim zajednicama (Stjepan Polje, Babići, Dobarovci i Rašljeva) kada će naši radnici, svakom domaćinstvu dostaviti kantu, vreće za ambalžni otpad i Ugovor na kućna vrata.
Odvoz ambalažnog otpada se vrši mjesečno, u terminima koji će se dostaviti svakom korisniku u vidu kalendara-naljepnice za kantu.
Domaćinstva iz mjesnih zajednica u kojim a je već izvršena podjela kanti, a koji iz nekog razloga nisu do sada potpisali Ugovor i preuzeli svoju kantu, mogu doći u prostorije uprave JP Komus d.o.o. Gračanica, svakim radnim danom od 07h do 15h,  radi potpisivanja Ugovora i preuzimanja kante.

Podijeli na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on email

Najnovije novosti:

Bajramska čestitka

U povodu nastupajućeg Ramazanskog Bajrama, svim muslimanima u Gradu Gračanici, Bosni i Hercegovini i našoj dijaspori  upućujemo najiskrenije čestitke. Želimo da nastupajuće mubarek dane Bajrama

Pročitaj više »

Najnoviji projekti: