“Zlatna plaketa” za J.P. Komus d.o.o.

Na sjednici održanoj 30.05.2018. godine, Općinsko vijeće Gračanica jednoglasno je donijelo Odluku kojom se najevće općinako priznanje „Zlatna plaketa“ dodijeljuje J.P. Komus d.o.o. Gračanica. Navedeno priznanje je rezultat je, prije svega, uspješnog i društveno odgovornog poslovanja. Ovo Društvo se, uz kvalitetne kadrove, dobru koordinaciju i organizaciju, sa kvalitetnom opremom, upravljajući otpadom na kvalitetan i zakonom propisan način, u proteklih nekoliko godina profilisalo u jedno od najboljih komunalnih preduzeća u BiH.Realizacijom jedinstvenoog projekta “Integralno upravljanje otpadom na području općine Gračanica“ jedini smo koji su uveli sistem odvajanja i odvoza otpada (ambalažni i komunalni otpad), dijeleći kante za komunalni te žute i plave vreće za ambalažni otpad, potpuno besplatno, te postavljanjem reciklažnih ostrva u stambenim naseljima.

Također, u proteklom periodu, izgradnjom nove savremene Upravne zgrade te aktivnim učestvovanjem na javnim pozivima i kvlatitenom pripremon projekata, uz vlastito učešće, oko milion KM uloženo je u nabavku opreme i stalnih sredstava (električna čistilica ulice, kamion za odvoz otpada, kamion za ziimsku službu, autopodizač) što je rezultiralo stvaranjem uslova za uključivanje novih mjesnih zajednica u sistem odvoza otpada tako da je u posljednjih pet godina sa 50% teritorijalne pokrivenosti povećan procenat na 90% a broj korisnika je skoro udvostručen.

Ova nagrada dodatni je podstrek za Upravu i radnike J.P. Komus d.o.o. Gračanica da u narednom periodu naši korisnici usluga imaju još bolju i kvalitetniju uslugu dostojnu njih te da i dalje svaki građanin s pravom može reći “Čista i lijepa moja Gračanica”.

Podijeli na društvenim mrežama:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on email

Najnovije novosti:

Bajramska čestitka

U povodu nastupajućeg Ramazanskog Bajrama, svim muslimanima u Gradu Gračanici, Bosni i Hercegovini i našoj dijaspori  upućujemo najiskrenije čestitke. Želimo da nastupajuće mubarek dane Bajrama

Pročitaj više »

Najnoviji projekti: